Neem contact op: +31 (0) 6 25 39 89 47 - Mail: info@pastoriemarie.nl
Thuiskomen in een huis met een ziel.

Pastorie Stella Marie

Welkom thuis bij Pastorie Stella Marie

Ansichtkaart Pastorie MarieWelkom thuis bij bed & breakfast Pastorie Stella Marie, een huis met een ziel. De voormalige Pastorie van de Heilige Martinus is gebouwd in 1904. Inmiddels volledig gerenoveerd en voorzien van alle gemakken en comfort, met behoud van ziel, sfeer en karakter. Vanwege de ligging aan de zee hebben we haar Stella Marie genoemd, bijnaam van Maria “Sterre der Zee”. Waarbij we Marie, verbastering van Maria, hebben behouden als eerbied naar de vorige eigenaren die haar Pastorie Marie hebben genoemd.
Sterre der Zee is daarnaast een begrip voor het richtpunt van zeevaarders in de tijd dat er nog op de Poolster werd genavigeerd.

Temidden van natuur

Bed en breakfast Pastorie Stella Marie ligt aan de Waddenzee, Werelderfgoed sinds 2009. Achter ons strekt zich het natuurgebied Lage Land uit en ligt de Hoge Berg, een landschapsreservaat beheerd door Vereniging Natuurmonumenten. Het Lage Land bestaat uit gras- en rietland, en is de leefruimte van weidevogels zoals kieviten, grutto’s en tureluurs. Enkele passen oostelijk van de pastorie ligt Fort de Schans, eveneens beheerd door Natuurmonumenten.

oudeschild haven 1967 [640x480]

De haven van Oudeschild

De vissershaven van Oudeschild is op tien minuten wandelafstand van Pastorie Stella Marie. Het dorp was in de zeventiende eeuw een belangrijke havenplaats voor de VOC-vloot. Hier namen de grote zeeschepen vers water in voor hun tocht over de Oceaan. Nu telt het dorp zo’n 1500 inwoners. Het is de thuishaven van de Noordzeekotters. Bij de haven vindt u heerlijke restaurantjes en eetcafes met dagverse menu’s, winkeltjes met streekproducten en natuurlijk Kaap Skil, het maritiem en juttersmuseum met onder meer Oudeschild in de glorie van de Gouden Eeuw. Oudeschild ligt zo’n vijf kilometer van Den Burg, het grootste dorp van Texel met veel winkeltjes, restaurantjes en terrassen.

Fietsen en parkeren

Bed en breakfast Pastorie Marie TexelBed en breakfast Pastorie Stella Marie heeft een besloten terras onder gebrandschilderde kerkramen. Vanuit een ondergronds reservoir putten we het water voor de beplanting. Bij de pastorie is uitgebreide parkeergelegenheid en ligt een speelweide voor kinderen. Zowel uw wandel- als fietstochten beginnen bij onze voordeur. Heeft u geen eigen fiets, dan zullen we deze met liefde voor u verzorgen. De busdienst is op enkele minuten loopafstand en brengt u over het hele eiland. Tussen de veerhaven en B&B Pastorie Stella Marie is een directe verbinding.

Over kerk en pastorie

Bed en breakfast Pastorie Marie Kerk TexelBed en breakfast Pastorie Stella Marie is gebouwd aan de St. Martinuskerk, die haar oorsprong heeft in 1712. De kerk in haar huidige vorm, maar nog zonder toren, stamt uit 1894, toen ze na een grondige verbouwing plechtig werd ingezegend. In 1904 begon de bouw van een nieuwe toren aan straatzijde. De oude pastorie werd gesloopt en een nieuwe opgetrokken. Zowel kerk als pastorie raakten in 1939 beschadigd door de explosie van een zeemijn. Sindsdien zijn er nog vele restauraties geweest, waarvan de meest recente en intensiefste die tot bed en breakfast Pastorie Stella Marie. Opvallend en typisch ‘Oudeschilds’ is het altaar met de tegeltableaus. Ze verbeelden ‘De storm op het meer’ ¬†en ‘De wonderbaarlijke visvangst’. Op het andere altaar herkent u het verhaal van het verloren schaap.

Back to Top

Vragen of informatie?

Voor vragen of informatie kunt u ons altijd bereiken op: +31 (0)6 – 25 39 89 47 of via e-mail: info@pastoriemarie.nl